Oma kuva
19 yo Swedish speaking Finn. A girly girl and sometimes a bit tomboy Love shopping, beauty stuff, chocolate, dance, friends... ok, a lot of things.

tiistai 19. maaliskuuta 2013

kaverini Masu


Monella meistä kertyy rasva erityisesti vatsanseudulle. Itselläni asia on ainakin näin. Asiaan vaikuttaa m.m. perinnölliset tekijät, mutta ei niitä läskejä saa laittaa vaan geenien piikkiin. Jokainen meistä voi olla terveellisen hoikka jos syö terveellisesti ja monipuolisesti, sekä  liikkuu säännöllisesti. Itse aloitin uudenvuoden jälkeen terveellisemmät elämäntavat, koska olen kyllästynyt plösöön mahaani. Olen muuten sinut itseni kanssa, mutta nämä ongelmakohdat vaikuttavat jo aamulla vaatteiden valintaan, kun ei voikaan laittaa sitä tiukkaa trikoopaitaa, koska läskit näkyy.

 Olen saanut muuten hyvin jo muokattua kroppaani parempaan suuntaan, mutta tämä kaverini masu ei ole aikonut luovuttaa helpolla. Hän on selvästi takertunut minuun ja eroon pääseminen onkin isompi haaste, mitä aluksi luulin! Mutta asiahan on niin, että rasva lähtee usein viimeisenä sieltä mihin se ensin kertyy... Ja parhaitenhan poltat rasvaa lisäämällä aerobista liikuntaa, joten se on seuraava askeleeni. Uuden treeniohjelman sainkin jo salille ja ensi viikolla kunhan pakkaset laskee alan lenkkeilemään! Parasta lenkkeilyssä on sen tuoma energia ja kun musiikit pauhaa korvissa, tuntee itsensä välillä jopa voittamattomaksi! Veikkaan myös, että pienet ruokavalio muutokset voisivat olla kohdillaan....

No, kesään on aikaa 2kk, joten enköhän minä jollain tavalla tule onnistumaan!:)

Ps. Jos tiedät jotain hyviä vinkkejä masun karistamiseen, niin kerro ihmeessä!:) Apu on enemmän kuin tervetullutta!



Alla oleva kuva on esimerkki mihin kuntoon tähtään kesäksi. Mielestäni tavoite on ihan realistinen ja uskon saavuttavani sen! 


... viimeiset kuvat vaativatkin jo erittäin tiukkaa ruokavaliota ja paljon liikuntaa. Ehkä jonain päivänä vartaloni näyttää samanlaiselta... 



Mitä mieltä sinä olet? Mikä olisi sinun unelmavartalosi vai oletko sinut itsesi kanssa?:) 







13 kommenttia:

  1. Pääset nopeammin kuntoon lihaskuntoharjoittelulla, jos haluat laihtua enemmän aerobista liikuntaa, jos haluat kiinteytyä lihaskuntoharjoittelua.

    VastaaPoista
  2. mutta eivätkö nimenomaan nämä lenkit 2-3 kertaa viikossa tukisi hyvin kuntosaliharjoittelua, mitä teen 3 kertaa viikossa?

    VastaaPoista
  3. Aika tyly juttu ylipainoisia vastaan mutta totta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, mielestäni tärkeintä on, että jokainen on tyytyväinen itseensä:) Se lisää elämäniloa!

      Poista
  4. Phah mikä tekosyy pakkaset ovat olla lenkkeilemättä? Itse olen juossut läpi talven vaikka sataisi lunta tai räntää, ilma kuin ilma, ei sillä väliä jos oikeasti tekee sitä duunia. Lämpimässä ja nätissä ilmassa on tietty ns kivempi juosta, mutta onko sekään nyt sitten niin kivaa? Sitä paitsi pakkasessa keho polttaa rasvaa nopeammin, koska joutuu tekemään duunia kylmässä. Menehän kokeilemaan, saatat tykätä! Ja ei millään pahalla, mutta onko maha sinulle ainoa syy miksi haluat terveelliset elämäntavat? Olen sinua jonkin aikaa seuraillut ja et ole muusta puhunut kuin mahastasi. Hienoa jos sinulle on tavoitteita, mutta mielestäni pelkän bikinimasun tavoittelu on, miten sen nyt sanoisi.. pinnallista. Toivottavasti teet duunia oikeasti itsesi takia, etkä esim. saadaksesi muiden huomiota. Tsemppiä sulle silti! ps. jos teet vatsalihaksia, niin älä tee niitä joka päivä vaan joka toinen päivä, jotta lihakset saavat aina palautua. Valitse päivät, esim ma, ke, pe ja su kun teet runsaan vartin verran vatsoja niin kyllä pitäisi alkaa tulosta tulemaan ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen juossut kyllä juoksumatolla, koska ei ole kiinnostanut lähteä pimeään liukkaalle juoksemaan:) Ei vain mun juttu toi juokseminen erittäin talvisissa olosuhteissa:) Kokeiltu on:) Ja juu, yksi syy on päästä kesäkuntoon, mutta myös saada terveellisemmät elämäntavat koko eliniälle ja saada sitä lisäenergiaa arkeen,mitä liikunta antaa:) Plus liikunnasta tulee aina niin hyvä fiilis,että se oikein harmittaa jos joku treenikerta jää väliin. Kiitos pitkästä ja rakentavasta vastauksestasi!:)

      Poista
  5. "pienet ruokavalio muutokset voisivat olla kohdillaan...." mites sä sitten tällä hetkellä muka syöt kun olet ainakin meille lukijoille sun muille antanut kuvan terveellisestä ruokavaliosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi syödä kuusi kertaa jaksossa ja pienempiä annoksia:) Elän nyt jo todella terveellisesti, mutta veikkaan, että syön kerralla aina liikaa:)

      Poista
  6. Mullakin on toi masu se ns 'ongelma-alue', eli kun saat tietää hyviä keinoja sen karistamiseksi let me know (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesta paikasta olen ainakin lukenut, että aerobinen liikuntaa polttaa parhaiten rasvaa, mutta kaveriksi on hyvä ottaa 2-3 kertaa saliharjoittelua viikossa:) Esim. itse käyn jatkossa viikossa kolme kertaa salilla, ja 2-3 kertaa n.45min lenkillä :) Ja itsellä ainakin pömppis on pienentynyt juomalla paljon vettä, syömällä paljon kasviksia ja hedelmiä, sekä syömällä usein, mutta vähän kerralla :)

      Poista
    2. Har många bra tips! Drick about 6L vatten per dag, så din ämnesomsättning hållls i skick! Koffein på morgonen är bra det bränner as mycket fet! Tror dig skulle passa bra med atkinsin dieetti pröva först och kriitisera sedan själv gick jag ner på 8veckor 7kg, plus fick mycket muskelmassa, any way pröva det har ennu många bra tips ifall ni vill höra har nu skrivit det här 3ggr via tlf och det lyckades int med två första så hoppas det gör det nu, ifall ni vill höra mera så berätta, har själv gått ner 38kg så har prövat på mycket och börjar bli i rätt så gått skick nu:-)

      Poista
  7. Nyt on pakko kysyä, millä ammattitaidolla kirjoitat tänne ohjeita reenaamisesta, ravinnosta ja ylipäätänsä terveellisestä elämästä? Onko oikein, että "itseoppinut" muutaman kuukauden reenannut kertoo julkisesti väitteitä harjoittelusta, vaikka mitään takeita asioiden toden peräisyydestä ei ole? Lisäksi, jos motivaattorina toimii litteä vatsa, on todellakin kyse täysin pinnallisesta toiminnasta eikä terveellisestä elämäntyylistä. Kaltaisiasi kuntoilijoita löytyy mielinmäärin ainoa ero on siinä, että muut eivät väitä tietävänsä, vaan kyselevät ohjeita ja ottavat opikseen. Eli nyt lusikka kauniiseen käteen, ottamaan oppia ja reenaamaan täysillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen näillä omilla ohjeillani saanut tuloksia aikaiseksi ja olen saanut ohjeistusta henkilöltä, joka on kuntoillut koko elämänsä aikana, joten siksi uskallan hieman neuvoa täällä. En ole ammattilainen, ja toivon,että lukijanikin sen ymmärtävät. Ja vaikka tähtään litteään masuun, tuo se mukanaan muutakin: hyvää oloa, sairastumisen riski eri sairauksille vähenee, kun ei ole ylipainoinen jne. ... joten ei se pelkästään ole pinnallista. Ja kuten jo ylempänä sanoin, minua ohjaistetaan koko ajan! Mutta kiitos rakentavasta palautteestasi :)

      Poista