Oma kuva
19 yo Swedish speaking Finn. A girly girl and sometimes a bit tomboy Love shopping, beauty stuff, chocolate, dance, friends... ok, a lot of things.

tiistai 26. helmikuuta 2013

Have a snack

Olen suoraan sanottuna perso makealle! Olen pienestä pitäen rakastanut kaikkea makeaa: munkkeja, suklaata, vanukasta, pullaa, vaahtokarkkeja, mutakakkua... -kaikkea, jotka ovat äklön makeita sokeripommeja! Aloitettuani elämään terveellisesti isoin haasteeni on ollut taltuttaa makeannälkä. Vaikka pidän nyt kerran viikossa herkkupäivän, on minulla viikossa kuusi makeannälkäistä päivää haasteena! Jotten sorru herkutteluun, olen vaihtanut suklaapatukat terveellisimpiin vaihtoehtoihin ja pyrkinyt pitämään sokerit päivän aikana kohdilla, ettei makeannälkä iskisi! Ajattelin postata muutamasta kokeilemastani jälkkäristä/välipalasta :) (kaikista resepteistä ei valitettavasti löydy kuvaa...)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Rahkaherkku

1 purkki maitorahkaa
pakastevadelmia
hunajaa

Sekoita rahkan joukkoon pakastevadelmat ja lisää makusi mukaan juoksevaa hunajaa päälle.



Raeherkku

Raejuustoa
Ananasta omassa liemessä tai kuvassa olen esimerkiksi käyttänyt tuoretta mangoa!

Sekoita raejuusto ja ananasmurska keskenään. Lisää haluatessasi esimerkiksi maitorahkaa joukkoon.



Kookospallot

1 banaani/avokado
pähkinöitä
kookoshiutaleita
öljyä
kaakaota
kahvia
steviaa
hunajaa

Muussaa kaikki ainekset keskenään kulhossa paksuksi taikinaksi. Pyörittele seoksesta palloja, ripottele päälle kookoshiutaleita. Mitoita oman maun mukaan, mutta nestettä ei kannata lisätä liikaa, ettei seoksesta tule liian löysää. Voit myös korvata banaanin ja pähkinät esim. kookosrasvalla ja gojimarjoilla.  Anna pallojen kovettua jääkaapissa n. pari tuntia.



Banaani-mango smoothie

1 viipaloitu pakastettu banaani
mangokuutioita
maustamatonta jogurttia
maitoa
( maitorahkaa)
(proteiinijauhetta, esim. suklaan makuista)

Sekoita ainekset keskenään sauvasekoittimen avulla. Nauti korkeasta lasista.

Ja viimeiseksi lempparini....

Mikrokakku ( Instagramin microwavecake) 

1 kananmuna
2 rkl steviaa
1 rkl kaakaojauhetta
pakastemarjoja/mangoa ( jotain makeaa) n.0,25dl
pari murskattua pähkinää
1 rkl öljyä
3 rkl maitoa
3 rkl suklaanmakuista fitness shaikkiä

Sekoita kupissa kaikki ainekset keskenään tahnaksi. Lämmitä mikrossa täydellä teholla n.2min. Vahdi vieressä koko ajan, koska kakku on valmis kohottuaan hieman kupin yli ( ainakin itselläni homma toimi niin). Kaada kakku lautaselle ja nauti esimerkiksi marjakeiton tai hedelmien kanssa. Kakussa on kaloreita n. 200kcal.


Myös hyviä välipaloja ovat pähkinät, viinirypäleet, hedelmät... 

ja iltaisin telkun ääressä on kiva syödä esimerkiksi hedelmälautanen:


Toivottavasti joku uskaltautuu kokeilemaan reseptejäni!:) Ja tännekkin saa laittaa omia ohjeita ! :)



















6 kommenttia:

  1. sana jota hait taitaa olla "perso" makealle :)

    VastaaPoista
  2. Samaistun suhun! Oon kans niin perso makeelle, että tekee mieli melkeen joka päivä jotain hyvää :-D Usein tulee hetkiä, kun tekis mieli vaan rojahtaa sohvan pohjalle katsomaan telkkaria suklaapatukka tai karkkipussi kädessä. Oon ennen syönytkin melkeen joka päivä jotain hyvää, mut parin vuoden ajan oon saanut vähennettyä puolella. Nykyään vielä kun seurustelen, on tullut pari ''rakkauskiloa''..Nyt oon kans alottanut kunnon syömisen ja jättänyt kaiken p*skan pois. Kiva kun laitat näitä reseptejä, näillä saa varmasti taltutettua makeannälän, niin vaikeeta kun se onkaan. :-) :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eli en ole ongelmani kanssa yksin!: D Ja hienoa, että olet saanut vähennettyä! Ja mukava kuulla,että pidät näistä laittamistani resepteistä!:)

      Poista
  3. Näyttääpä hyviltä, pitää kokeilla! :) Yks mun suosikki on kans maustamaton jogurtti tai maitorahka, jonne sekaan voi laittaa esim. kiwiä, mangoa, banaania ja lisäksi sit hunajaa tuomaan makeutta! Ite tykkään enemmän tehdän tuon jogurttiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa!;) Jep, kaikkia hedelmiä vaan sekaan ni hyvä tulee!:)

      Poista