Oma kuva
19 yo Swedish speaking Finn. A girly girl and sometimes a bit tomboy Love shopping, beauty stuff, chocolate, dance, friends... ok, a lot of things.

lauantai 9. helmikuuta 2013

Don`t starve yourself!

Olen nyt syönyt terveellisesti liki 35 päivää ja pakko myöntää, ettei tämä sen vaikeampaa ole. Olo on pirteä, feels good ja maha on jo hieman saanut kyytiä! Olen silti huomannut, että moni joka kiinteyttää tai pudottaa painoa, usein turvautuu huonoihin konsteihin, kuten esimerkiksi jättää aterioita pois. Itse myönnän tehneeni monet kerrat tämän virheen, kun on yhtäkkiä päätetty aloittaa dieetti. Sitä on syöty max 3 kertaa päivässä ja välillä ei edes kunnon ruokaa. Faktahan on se, että jos sitä painoa haluaa pudottaa tai muuten vaan haluaa hieman timmimmän vartalon pitää ja täytyy syödä! Itse syön se 4-6 ateriaa päivässä 2-3h välein ja olen todennut, että se todellakin tehoaa!Lisäksi liikutaan 4-6 kertaa viikossa ja nukutaan, sekä juodaan 1,5-2l vettä päivässä. Ei mitään pikadieettitouhuja, vaan kunnon safkaa! Ja kuka pysyy kahta viikkoa kauempaa jollain ällöttävällä mehudieetillä esimerkiksi? En minä ainakaan :D



Eräs ystäväni tiedusteli minulta viimeksi eilen mitä olen nyt tässä kuukauden ajan syönyt. Näin lyhyesti olen vähentänyt hiilareita ja lisännyt protskua lautaselle. Kasviksia vetelen kuin pupu ja hedelmät ovat parhaita kavereitani (pakko sitä on saada vähän makeaa... ) . Erityisesti suosittelen mangoa, pakastettuja banskusiivuja tai meloonia niille, jotka kamppailevat dieettinsä kanssa, koska tekee mieli makeata. Itse olen saanut hyvin suklaanälän taltutettua ;)
Suolaiset ruoat, kuten sipsit ja pizzat olen korvannut erittäin maustetuilla safkoilla. Esimerkiksi tänään sekoitin kanaa, maissia, paprikaa ja tomaattia keskenään pannulla ja maustoin sekawokin makealla chilikastikkeella, nam nam! Myös maustetut uuniporkkanat ovat uusi leffamättöni ( pilko porkkana siivuiksi, mausta öljyllä ja chilimausteella ja paista ne uunissa rapeiksi) -  puhumattakaan dip-lautasesta tai raikkaasta hedelmäsalaatista pähkinöiden kera!
- Kuten huomaat, en ole luopunut kaikesta. Illalla napostelen terveellisiä juttuja katsellessani telkkaria ja uuden ruokavalion myötä olen oppinut tekemään ihanan mausteista ruokaa :) Nyt opettelen tekemään terveellisiä jälkkäreitä. Cookiessit ja pannari sujuu jo, mutta haluan haastaa itseäni vielä lisää!

Jos vielä tarkistellaan mitä olen viime päivinä syönyt, voin vain todeta, että suurin osa meistä syö liian isoja annoksia kerralla. Ei se mitään, jos joskus syöt vähän enemmän kerralla, mutta kannattaa varoa, ettei siitä tee tapaa! Itse söin ennen aivan liikaa kerralla, joten nyt pyrin syömään pienempiä annoksia, jotka sisältävät paljon protskua, eli pitävät minut kylläisenä! Olen laskenut päivittäisen kalorikulutukseni, joka tarkoittaa, että päivässä saan syödä 1800 kcal jos en halua laihtua tai lihota, mutta nyt esim. kun pienennän rasvaprosenttia elän -300/400 kcal vajeella, eli päivässä tulee syötyä n. 1400/1500 kcal :) On hyvä opetella hieman laskemaan kaloreita, koska se antaa hyvän kuvan paljonko kannattaa syödä kerralla:)

kaloreita ja kalorikulutuksesi voit laskea täältä :)

Alla kuvaa mitä esimerkiksi söin torstaina:

Torstaina söin yhteensä n. 1400-1500 kcal
Aamupala: 1 dl moniviljapuuroa, 0,5dl maitorahkaa, gojimarjoja, raaka kaakaopapuja, kiwi, 1,5dl appelsiinimehua, vihreää teetä

Lounas: ( Aamupalan ja lounaan välillä oli vain pari tuntia, joten minulle riitti pienempi lounas)
Paistettu kanamuna, salaatti (kurkkua, paprikaa,tomaattia, granaattiomenan siemeniä, hieman dippikastiketta) raejuustoa, lasi maitoa

Välipala ennen treeniä: Proteinsmoothie tehtynä jogurttiin ja tropiikin hedelmiin
(oli yllättävän täyttävää, mutta usein syön kourallisen pähkinöitä ja hedelmän ennen salia)

Treenin jälkeen: protsku patukka

Päivällinen:
Spagettia ja jauhelihakastiketta n. 250g, raejuustoa, salaattia (kurkkua, tomaattia, paprikaa), lasi maitoa

Iltapala:
paprikaa, kurkkua, porkkanaa, pari palaa leipäjuustoa, dippikastiketta n. 0,5 dl, vihreää teetä

+ 1,5l vettä 

Keskiviikkona onkin sitten ensimmäinen herkkupäiväni, joka kestää lauantaihin asti. Niin, siis minulla on keskiviikkona potkiaiset, torstaina penkkarit ja abiristeily! Can`t wait!:) Sunnuntaina jatkan taas terveellistä ruokavaliotani ja maaliskuussa taas herkutellaan joku päivä:)



Zemiä kaikille, jotka pyritte noudattamaan terveellisimpiä elämäntapoja!

Ps. Nyt tuli taas väsättyä yksi terveyspostaus, mutta huomenna postaan taas jostain ihan muusta!:)






6 kommenttia:

  1. Oon itekin ajatellu saada kroppaa timmimpään kuntoon ja nyt vasta alan tajuun että kuinka tärkeessä roolissa ruoka on... Joudutko ostaan itse noi raaka-aineet joista valmistat ruokasi?:) ja syötkö enää lainkaa leipää tai vaikka perunoita? Vaikuttaa siltä että oot hyvässä vauhdissa sun "uuden harrastuksen" kanssa:)

    VastaaPoista
  2. Perheeni tukee hyvin uutta elämäntapaani ja äiti kiikuttaa kaupasta kotiin aina pyytämääni perus safkaa ( eli kasviksia, tölkkiruokaa, broileria...) mutta ns. hömpötykset kuten protskupatukat, proteiinijauheet ja gojimarjat ostan itse :) jos ostat oman ruokasi, niin tulet yllättymään kuinka edullisia kasvikset ja hedelmät ovat verrattuna esimerkiksi karkkipusseihin:) ja syön siis edelleen hiilareita, mutta leipää syön aika vähän, ehkä 3 kertaa viikossa aterian yhteydessä. Pastaa,riisiä tai perunaa syön yleensä lounaalla tai päivällisellä :) mutta niiden kohdalla tärkeintä on kohtuullinen määrä kerralla, eli 1dl riittää...

    VastaaPoista
  3. Treenin jälkeinen patukka on suorastaan turha ateria, suosittelisin tuhtia proteiinijuomaa palkkariksi, jossa on paljon hiilaria ja proteiniinia, väh. 20g proteiinia ja vähintään samanverran hiilaria. Noissa patukoissa tuppaa olemaan aivan liian vähän hiilaria, jota kroppa vaatis kipeästi heti treenin jälkeen. mm. ostat heraa ja maltoa/dextroa, ja sekotat ne keskenään. Treenin jälkeinen safkakin sais olla ERITTÄIN iso ja tuhti jotta kroppa sais tarpeeksi ravintoa palautumiseen. Liian vähän proteiinia lihasten rakentumiseen sulla treenin jälkeen.

    VastaaPoista
  4. Torstaina kävin salilla vain juoksemassa ja venyttelemässä, joten en nähnyt syytä juoda palautusjuomaa. Tarvitseeko todellakin 158cm alle 50kg painava tyttö sellaisen tunnin kuntoilun jälkeen enemmän protskua kuin 1dl raetta ja 2dl erittäin lihapitoista jauhelihakastiketta? Pitääpä lisätä määrää..

    VastaaPoista
  5. Moikka!
    Olen seurannut tätä sun ihan mahtavaa matkaa kohti terveellisempää elämää ja parempaa kroppaa. Haluankin kysyä sulta pari kysymystä, koska mun pitäisi itse saada kroppaa parempaan suuntaan. Olet siis ollut "dietillä" 35päivää. Eroaako tämänhetkiset ruokatottumuksesi paljon entisestä, sanot syöneesi herkkuja ja isoja annoksia mutta oletko tehnyt ns. totaalisen muutoksen? Näin IGssä kuvan kehityksestäsi ja olin aivan puulla päähän lyöty. Olen saanut motivaatiota juurikin sinusta! Oletko alusta asti treenannut 4-6 kertaa viikossa? Kun aloitit oliko vaikea "raahautua" salille tai oliko missään vaiheessa sellainen olo, että haluasit luovuttaa?
    Tsemppiä ja seuraan blogiasi entistä tarkemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, zemppiä sinne!:) Vastaukseni ekaan kysymykseen on, että eroavat. Tein radikaalin muutoksen ruokavaliossa. Karsin pois kaiken epäterveellisen ( suosittelen tutustumaan pakkaus-selosteisiin, koska huomaat äkkiä, kuinka moni "terveellinen ruoka" onkin epäterveellistä). Lopetin siis syömästä rasvaista ja liian raskasta ruokaa, kuten pizzaa ja nuudeleita, herkut jäivät kokonaan pois... Ja vähensin erittäin paljon hiilareita, kuten pastan syöntiä. Protskua pyrin syömään n. 100g päivässä, eli 2g per kilo. Juon myös erittäin paljon vettä ja kasviksia syön varmaan yli puoli kiloa päivässä! LasMykin päivittäisen kaloritarpeeni ja selvitin paljonko kaloreita minun kannattaa päivässä syödä ( eli elän nyt -300-400 kcal vajeella). Itse saisin syödä siis tuon 1800 kcal päivässä, mutta nyt syön n. 1500kcal:)Napostelunkin lopetin ja syön nyt n.5 kertaa päivässä pieniä annoksia:)
      Ja nyt uuden ruokavalion myötä olen treenannut 5-6 kertaa viikossa, 3 kertaa salia, yksi zumba tunti, pelkkä juoksumatto päivä, ja hiphop tunti :) Ja alussa ei ollut vaikea aloittaa, koska olin niin motivoitunut. Salille on aina kiva mennä ja treenamisen jälkeinen olo on sanoin kuvaamaton! Ei ainakaan vielä ole tullut luovuttamisen tunnetta:) varsinkin kun minulla on tällä viikolla muutama herkkupäivä, niin kyllä tämä tässä:)
      ja kiitos!

      Poista