Oma kuva
19 yo Swedish speaking Finn. A girly girl and sometimes a bit tomboy Love shopping, beauty stuff, chocolate, dance, friends... ok, a lot of things.

tiistai 22. tammikuuta 2013

Nami nami

Taas tulee yksi postaus über ihanasta elämäntapamuutoksestani, mutta suoraan sanottuna olen aivan hurahtanut kaikkeen #healthy #lifestyle juttuihin! Tämä on kuin uusi harrastus. Kaikki on uutta, mahtavaa ja kiinnostavaa! Odotan kauhuissani vaikeita aikoja, koska nyt minulla on nousukausi meneillään!

Viidestoista päivä on meneillään ja hyvin sujuu:) On hyvä pitää mielessä tarkka ruokavalio, koska jos haluaa tuloksia, n. 80% tapahtuu keittiön puolella... Aika paljon, eikö vain? -Joten tarkkana, mitä suuhusi laitat ;) Tässäkin silti pärjää hyvin maalaisjärjellä, enkä jaksa niiden vihannesten tai yhden kinkunpalan kaloreita laskea. Tärkeintä on, että saa jonkun sortin käsityksen kuinka paljon tulee syötyä päivän mittaan. Esimerkiksi oma paheeni on aina ollut turha napostelu. Jos oli tylsää, menin aina jääkaapille. Nyt pidän lujasti kiinni siitä, että syön 2-3h välein pieniä annoksia. Enpähän ainakaan enää napostele ;)

Alla vähän kuvia mitä yleensä päivän mittaan syön. Syön päivässä aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen ja pienen iltapalan. Ennen treeniä syön esimerkiksi banaanin ja heti treenin päätteeksi nautin joko maustamatonta maitorahkaa tai raejuustoa.

Aamupala: Syön aina aamupalan. Aamupalan koko riippuu päivästä. Syön enemmän, jos tiedän, että aamupalan ja lounaan välillä on pidempi väli. Välillä syön myös välipalan, kuten hedelmän pitkän tauon aikana.


Tuoretta mangoa, pakastemansikoita, sokerittomia banaanimustikkakaurahiutalekeksejä ( postauksen lopussa resepti )

Uusi villitys: Oat meal. Melkein kuin kylmä puuro. Laita kippoon illalla kaurahiutaleita, maustamatonta jogurttia ja ripaus maitoa. Itse ripottelin hieman kanelia kaurahiutaleiden päälle. Yön aikana kaurahiutaleet turpoavat jääkaapissa, koska ne imevät itseensä nestettä. Nauti aamulla esimerkiksi marjojen tai hedelmien kanssa. 

Perus puuro.

Lounaasta ei löydy oikein kuvia, mutta syön siis kouluruokaa yhden annoksen. Lautasen täytän puoliksi kasviksilla, otan yhden dl riisiä/pastaa/yhden perunan ja 1dl kastiketta tai mitä sitten onkaan tarjolla. Jos on kevyempi lounas otan vielä kaveriksi yhden hapankorpun. Ei siis mitään ihmeellistä.

Välipalaksi sopii hyvin hedelmä/ kourallinen pähkinöitä/ esim. smoothie

Päivällisen koko vaihtelee riippuen siitä, syönkö sen treenin jälkeen tai mitä esimerkiksi olen syönyt lounaaksi. Raskaamman lounaan jälkeen minulle riittää pienempi päivällinen, kuten salaattia ja kanaa.


Iltapalaksi pyrin syömään jotain kevyttä, esimerkiksi maustamatonta jogurttia banaanin kanssa tai sitten kotitekoisia sokerittomia cookiesseja. 



Tässä resepti kekseihin:

  • banaani
  • 2,4dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl marjoja/pähkinöitä/kuivattuja hedelmiä
Muussaa kaikki ainekset käsin kipossa.
Laita uuni 160 asteeseen.
Tee n. 5-6 littanaa keksiä leivinpaperille.
Paista uunissa 13-15 min. 
Irrota keksit varovasti leivinpaperista veitsen avulla ja anna niiden jäähtyä. 

Kaloreita yhdessä keksissä on n. 60 :) 

Katso keksien valmistus vielä videolta:














6 kommenttia:

  1. Tein noita keksejä tänään ja oli muuten super hyviä. Olet saanut minutkin muuttamaan elämäntapaani, on nuo jenkkakahvat ja masu alkanut niin tympimään.

    VastaaPoista
  2. Eikö vain?:) Jos vain tykkää banaanin mausta ihastuu niihin :) Ihana kuulla! Zemppiä sinne!:)

    VastaaPoista
  3. Treenin jälkeen rahka tai raejuusto ei ole paras mahdollinen, koska kumpikin sisältää kaseiinia, mikä on hitaasti imeytyvä. Kannattaa ostaa valmis palautumisjuoma esim. Fastilta :). Lycka till.

    VastaaPoista
  4. Okei, enpäs tiennyt! Kiitos vinkistä!:)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanan energinen ja hyväntuulinen blogi sinulla! Tekstejäsi on ihana lueskella ♥

    VastaaPoista